Wat we doen


Eerstelijnsgezondheidscentrum De Piramide is een interdisciplinair centrum voor alle inwoners van Menen.
Verschillende zorgverleners werken samen onder één dak. 

Je kunt bij ons terecht voor:

Huisartsgeneeskunde

huisartsen in opleiding versterken ons vaste team van huisartsen. Consultaties vinden plaats in een van beide locaties, in de Leopoldstraat of op de Grote Markt. Er kunnen ook thuisbezoeken plaatsvinden. Er zijn raadplegingen van maandag tot en met vrijdag. Tijdens de week is er ook ´s avonds en ´s nachts een huisarts van het centrum bereikbaar.

Er wordt alleen op afspraak gewerkt. Je kunt een afspraak maken op het nummer 056/51 50 90 of online via de roze knop bovenaan.


Verpleegkunde

Onze verpleeg- en zorgkundigen bieden zeven dagen per week kwaliteitsvolle zorg. We verzorgen je zowel in ons centrum als in je vertrouwde omgeving. Ieder van ons heeft zijn eigen specialisatie om jou de gepaste individuele zorg aan te bieden. Je kunt elke dag, ook in het weekend (behalve ’s nachts) , een beroep doen op ons door te bellen op ons rechtstreekse nummer 056/28 19 39.

 

 

Revalidatie en gezond bewegen

In ons Beweeg- en Revalidatiecentrum leer je je lichaam beter kennen. Onze kinesitherapeuten, BOV-coaches en ergotherapeut bekijken het volledige plaatje om je persoonlijke beweeg- en revalidatiedoelen te bereiken.
In onze volledig uitgeruste oefenzaal werken we in een aangename omgeving aan een actief herstel.
Genezen en bewegen worden zo echt teamwerk!

Ontdenk er hier alles over

 

Eerstelijnspsychologie

Ervaar je stress, somberheid, slaap je moeilijk of heb je andere psychische klachten? Dan kun je bij onze eerstelijnspsycholoog (ELP) terecht voor een ondersteuning van maximaal 10 sessies. De gesprekken zijn vertrouwelijk en als patiënt heb jij de volledige controle over je traject. Je leert versterken wat goed gaat en krijgt ondersteuning bij wat moeilijker gaat. Voor gespecialiseerde hulp kan de ELP doorverwijzen.

Er is een verwijzing van je huisarts nodig, die een eerste gesprek kan inplannen. Wacht niet te lang om bij psychische klachten hulp te zoeken. Hoe vroeger je hulp zoekt, hoe vlotter je herstel!

Diëtetiek

Heb je moeilijkheden om een gezond en evenwichtig voedingspatroon samen te stellen? Zoek je hulp rond voeding om medische redenen? Onze diëtiste begeleidt mensen naar een gezonde levensstijl.

Wens je een afspraak te maken bij de diëtist? Bespreek dat dan eerst met je huisarts. Het is alleen mogelijk om langs te komen op doorverwijzing.

 

 

 

Maatschappelijk werk

Onze maatschappelijk assistent is een brugfiguur tussen jou, je omgeving en de samenleving. Op die manier wil zij jou en je netwerk versterken zodat je opnieuw of nog beter kunt deelnemen aan het maatschappelijke leven. De samenwerking vertrekt altijd vanuit jouw hulpvraag en speelt zich af binnen diverse levensdomeinen. We geven o.a. ondersteuning bij administratie, bieden een luisterend oor, organiseren zorgoverleg, maken je wegwijs in de sociale kaart, bemiddelen in problematische situaties enz.

 

Zorgcoördinatie

De zorgcoördinator volgt de kwaliteit van de zorgverlening, behoudt het overzicht van alle zorg en coördineert het zorgteam. Samen met het interdisciplinaire team brengt zij de hulpvraag van patiënten zo goed mogelijk in beeld. In nauw overleg met externe diensten stelt zij een passend zorgaanbod voor, volgt de zorgen verder op en stemt ze alles op elkaar af.

 

 

 

Tabakologie

Een tabakoloog is een professional die je op een deskundige manier begeleidt in het rookstopproces. De tabakoloog kijkt naar jouw specifieke situatie en mogelijkheden. De tabakoloog kent alle mogelijke hulpmiddelen om je bij te staan in het stoppen met roken. Samen met jou werkt hij aan een rookstopplan op maat waarin hij je vervolgens begeleidt.

Vraag ernaar bij je huisarts, die samen met jou een afspraak kan maken bij onze tabakoloog. Consultaties worden gedeeltelijk terugbetaald door de Vlaamse overheid. Een individuele begeleiding kost 7,5 euro per kwartier. Voor mensen met verhoogde tegemoetkoming is dit 1 euro per kwartier.

Bekijk het filmpje van onze tabakoloog

Preventie en gezondheidsbevordering

De focus van iedere medewerker ligt bij het welbevinden van de patiënt, want gezond zijn is veel meer dan ‘niet ziek’ zijn. We organiseren tal van activiteiten en werken we mee aan projecten die het welzijn van de inwoners van Menen ten goede komen. Zo organiseren we de jaarlijkse griepcampagne, het project halt to diabetes, wandelroutes, start to run, ...

  Ontdek onze activiteiten 

Ontdek ons online aanbod

Zorgprogramma's

In ons centrum werken zorgverleners met verschillende achtergrond en opleidingen samen. Een zorgprogramma is een bundeling van afspraken tussen zorgverleners om patiënten met een gezondheidsprobleem op een systematische manier als team te behandelen. 
Zo hebben we uitgewerkte interdisciplinaire trajecten voor de behandeling van diabetes, obesitas, wondzorg, palliatieve zorg, ... .

Lees meer over onze zorgprogramma's

Infopunt dementie

Ons centrum is een infopunt dementie voor de stad Menen.

Lees meer

COVID-19 vaccinatie
Terug naar boven