Neurologische revalidatie


De neurologische revalidatie is gericht op het herstel van letsels of stoornissen van het zenuwstelsel. Hieronder vallen onder andere : CVA, (herseninfarct), ziekte van Parkinson, multiple sclerose (MS), zenuwontsteking. Bij al deze aandoeningen verlies je bepaalde vaardigheden die opnieuw aangeleerd en opgebouwd moeten worden. De bedoeling is om je functioneren optimaal te behouden en te verbeteren.

Vaardigheden trainen

Het is belangrijk om zo lang mogelijk actief te blijven, ook met een aandoening die progressief achteruit gaat. Onze kinesitherapeuten en ergotherapeuten helpen je met tips en tricks om zo zelfstandig mogelijk te blijven. Daarnaast komt ook het intensief oefenen van je geleerde vaardigheden aan bod.

Het herwinnen van bepaalde vaardigheden is een belangrijk onderdeel van neurologische revalidatie. Na een hersenbloeding of ontsteking is het vaak moeilijk om terug zelfstandig te zijn. Hoe ga je hier het beste mee om? Wij helpen je om alles zo goed mogelijk aan te leren en op te bouwen op jouw niveau!

12 uren op de loopband … wist-je-datjes – Over de brugWist je dat intensief actief zijn je beschermt tegen mogelijkse hersenschade?

COVID-19 vaccinatie
Terug naar boven