Nek- en rugschool


Dit type revalidatie biedt vaak pijnverlichting en verhoogt het comfort van patiënten die vaak al lang lage rug- of nekpijn hebben.

Met 70% van de Belgen die minstens één keer in hun leven klachten ervaren, is aspecifieke lage rugpijn het meest voorkomende pijnprobleem. Een aantal risicofactoren kunnen geïdentificeerd worden : psychosociale risicofactoren, obesitas, roken, een fysiek veeleisende job, een slechte of zittende levensstijl,....

Wist u dat in 90% van de gevallen er geen verband kan worden gelegd tussen beeldvorming (anatomische letsels) en uw symptomen? Inderdaad, u kunt pijn voelen zonder een letsel te hebben en omgekeerd!

Mobilisaties en oefentherapie

Goed nieuws is: met een snel bewustzijn, een wijziging van uw levensgewoontes en een aangepaste behandeling door een kinesist kunt u de overgang naar chroniciteit vermijden.

Aan de hand van het identificeren van uw beperkingen en risicofactoren zullen wij een individueel revalidatieplan opstellen. Deze revalidatie bevat vooral mobilisaties en oefentherapie. Aanvullend is voldoende beweging, een regelmatige fysieke activiteit en een gezonde levensstijl ook erg van belang.

Wist je dat verschillende studies hebben aangetoond dat dit allemaal beschermende factoren zijn en zo kan je zelf zorg dragen voor je eigen rug?

Ergonomisch advies

Advies over hoe weinig ergonomische werkomstandigheden kunnen worden aangepast en programma op maat met thuisoefeningen, behoort eveneens tot de therapie.
Vaak worden principes uit andere concepten tijdens de rug- of nekschool therapie gebruikt. 

 

12 uren op de loopband … wist-je-datjes – Over de brug Wist je dat actief zijn en je rug gebruiken en bewegen DE belangrijkste oefening is om rugpijn te verhelpen en voorkomen?

COVID-19 vaccinatie
Terug naar boven