Voorschrift op zak

Empowerment van de patiënt

Papieren voorschriften hebben nogal wat nadelen: ze slingeren rond en liggen in de weg, maar als je ze nodig hebt dan vind je ze niet, en voor vervallen of verloren voorschriften moet je kopietjes vragen.

Voortaan kan de patiënt die dat wil zijn voorschriften uitsluitend digitaal krijgen. Met de gratis app Voorschrift op Zak kan die patiënt rekenen op een handige tool om zelf zijn digitale voorschriften te beheren.

Voorschrift op Zak is voor iedereen beschikbaar op smartphone, tablet of PC. De patiënt kan de app gratis downloaden in de app stores of via voorschriftopzak.be.

De app is gevalideerd door de overheid. Na persoonlijke identificatie via itsme® krijgt de patiënt beveiligde toegang tot de persoonlijke, authentieke voorschriften die beschikbaar zijn op de Recip-e server (het overheidsplatform waar alle elektronische voorschriften op worden bewaard tot ze door de patiënt gebruikt worden).

De digitale driehoek

Meer tijd voor zorg is het motto van de digitalisering. Dan moeten arts, patiënt én apotheker wel kunnen vertrouwen op een erkende tool die de informatieflow tussen de partijen betrouwbaar en eenvoudig maakt. Dat kan heel eenvoudig met de app Voorschrift op Zak:

  • Ze toont een digitaal overzicht van alle openstaande voorschriften.
  • Met vermelding van voorschrijver, datum van voorschrijven en geldigheid, geneesmiddel en
    dosering.
  • Ze maakt digitaal doorsturen eenvoudig. De code op het voorschrift kan ook in een apotheek naar keuze worden getoond om het product te verkrijgen.
  • Belangrijk: het hebben van deze app is niet verplicht! Op vertoon van je identiteitskaart ziet de apotheker wat je arts voorschreef

Iedereen wint

De app maakt het leven van dokters, patiënten en apothekers een stuk makkelijker:

  • Minder papierwerk en tijdswinst voor de arts
  • De patiënt heeft zijn voorschriften steeds bij de hand en stuurt ze eenvoudig door naar de apotheker
  • De aflevering in de apotheek verloopt snel en efficiënt.
Voorschrift op zak
COVID-19 vaccinatie
Terug naar boven