diabetesteam

Maak kennis met de drie diabeteseducatoren in ons centrum:

halfjaarlijks nodigen Guy, Marjorie of Lore je uit voor de opvolging van je diabetes. Dat is heel belangrijk, want door je diabetes goed op te volgen kunnen we complicaties voorkomen.

We begeleiden jou bij het aanleren van het nemen van de glycemie, alsook het toedienen van insuline. We geven informatie over de werking van je toestel, insulinemateriaal en van je medicatie. We controleren je voeten en geven advies, zodat wondjes vroegtijdig ontdekt worden. Een goede voethygiëne is heel belangrijk, want wondjes genezen trager bij mensen met diabetes.

We plannen tijdig een bloedafname in zodat ook de specialist een zicht heeft over je diabetesregeling. Verder helpen we je ook onthouden om jaarlijks je ogen te laten controleren en je rijbewijs op tijd te laten aanpassen.

Een gezonde voeding is zeer belangrijk bij een diabetesbehandeling. Het is de basispijler waarop andere behandelingen steunen. De medicatie zal immers niet het gewenste effect hebben zonder een aangepaste voeding. Lore kan je als diabeteseducator/diëtiste begeleiden bij al je vragen over voeding

 

diabetesteam
COVID-19 vaccinatie
Terug naar boven