Dag van de ergotherapeut

27 OKTOBER: INTERNATIONALE DAG VAN DE ERGOTHERAPEUT

Ergotherapie verhoogt de levenskwaliteit bij personen die een beperking ervaren in het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Het doel is dat mensen zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren.

Een ergotherapeut in De Piramide werkt samen met andere hulpverleners zoals kinesitherapeuten, huisartsen, verpleegkundigen en de zorgcoördinator.

 

UIT HET LEVEN GEGREPEN:

Mieke wordt sinds haar schouderoperatie elke ochtend geholpen door verpleegkundige Veerle bij het wassen en aankleden. Veerle vraagt of Ella als ergotherapeut eens kan langskomen om Mieke technieken te leren hoe ze zichzelf zelfstandig kan aankleden. Er worden ook hulpmiddelen overwogen zodat ze ondanks de pijnlijke schouder toch haar eigen rug kan wassen.

Peter kreeg de diagnose Parkinson en heeft veel last van bevende handen. Hij krijgt een behandeling bij de kinesitherapeut, en in gesprek met de ergotherapeut wordt speciaal bestek als een optie genoemd om het zelfstandig eten eenvoudiger te laten verlopen. Ella leert Peter ook gebruik te maken van contactloos betalen met een bankkaart zodat hij geen toetsen meer moet indrukken.

Petra en haar man Dirk zijn niet meer zo goed te been. Om valincidenten te voorkomen gaf Ella in gesprek samen met hun dochter een aantal praktische tips, waardoor het een stuk veiliger is om thuis rond te wandelen.

Dag van de ergotherapeut
COVID-19 vaccinatie
Terug naar boven